Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. Σεβόμενοι την ιδιωτικότητα όλων των επισκεπτών της παρούσας ιστοσελίδας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων. Σας συνιστούμε να διαβάσετε την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να κατανοήσετε την προσέγγισή μας ως προς τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Η παρούσα ενημέρωση απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που διενεργούν οποιαδήποτε συναλλαγή με τo δίκτυο Autofit, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας.

Παρακάτω παραθέτουμε τις πληροφορίες που οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε κατά τα άρθρα 13 και 14 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων [ εφεξής «Κανονισμός» ], και συγκεκριμένα το είδος των προσωπικών δεδομένων που ενδέχεται να λάβουμε απευθείας από εσάς, τον ενδεχόμενο τρόπο χρήση τους, σε ποιους ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε, τον τρόπο που τα προστατεύουμε και τα διατηρούμε ασφαλή, καθώς και τα δικαιώματα σας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας.

Για τυχόν ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@autofit.

1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Η διαχείριση της ιστοσελίδας ανήκει στην ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ, η οποία είναι είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και μας γνωστοποιείτε μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Όπου παρατίθενται οι όροι «σε εμάς», «δικό(-ά) μας» ή «εμείς», αναφέρονται αποκλειστικά στην εν λόγω εταιρεία. Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑE είναι ο « υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων », κατά τους ορισμούς του άρθρου 4 παρ. 7 του Κανονισμού. Τα στοιχεία της εταιρείας μας είναι :

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ»,
Παλλήνη Αττικής, 17ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, ΤΚ 15351
Τηλέφωνο: 2106669402, Φαξ: 2106669612
ΑΦΜ 094251728/ΦΑΕ Αθηνών
Στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας για θέματα της παρούσας : info@iaponiki.gr.

Η Ιστοσελίδα υπόκειται στη διαχείριση της εταιρείας Atcom S.A.

2. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ;

Όταν επισκέπτεστε το διαδικτυακό μας τόπο δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός από πληροφορίες που σας αφορούν τις οποίες επιλέγετε οικειοθελώς να μας παρέχετε ή να εισάγετε στο διαδικτυακό μας τόπο. Όταν συμπληρώνετε μία φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπο μας [https://autofit.gr/epikoinonia/] ή επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail, συλλέγουμε:

  • Τα στοιχεία ταυτότητας που μας παρέχετε, όπως το ονοματεπώνυμο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  • Το περιεχόμενο της επικοινωνίας και της αλληλογραφίας σας.
  • Οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να μας παράσχετε.

Επίσης συμπληρώνοντας μία Φόρμα Ραντεβού [https://autofit.gr/forma-radevou/] μας γνωστοποιείτε επιπλέον την διεύθυνση σας, το τηλέφωνο σας, καθώς επίσης στοιχεία του οχήματος σας [όπως π.χ.  αριθμό κυκλοφορίας κλπ], τα οποία δύνανται σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του προσώπου σας.

Από την ιστοσελίδα μας δεν θα σας ζητηθεί ποτέ η γνωστοποίηση «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων (άρθρο 9 Κανονισμού) αφορώντα τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ερωτική ζωή, ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και τη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.

3. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Σκοπός της επεξεργασίας των ανωτέρω προσωπικών σας δεδομένων είναι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα επικοινωνίας και τις αιτήσεις και την παροχή των πληροφοριών που υποβάλλετε μέσω του πεδίου ‘Επικοινωνία’ της ιστοσελίδας μας, καθώς επίσης και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για να κλείσετε ένα ραντεβού για το όχημα σας σε κάποιο από τα συνεργεία του δικτύου της Autofit. Επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαχείριση ή την επίλυση του αιτήματος ή της αίτησής σας. Περαιτέρω τα δεδομένα που μας κοινοποιείτε θα χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσει, τυχόν, η εταιρεία μαζί σας.

4. ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ πιστεύει ότι η συγκατάθεση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχές του ιδιωτικού απορρήτου. Έχετε την επιλογή να μην μας υποβάλετε οποιαδήποτε πληροφορία που να μπορεί να οδηγήσει στην εξακρίβωση της ταυτότητας σας (παρ' όλο που υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα έχετε τη δυνατότητα επιδίωξης του σκοπού για τον οποίο επιλέγετε να επικοινωνήσετε μαζί μας).

Είδος επεξεργασίας

Νόμιμη βάση

Επικοινωνία –  Απάντηση σε ερωτήματα / αιτήσεις σας

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας αποστέλλετε μέσω της συμπλήρωσης φόρμας επικοινωνίας ή αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας βασίζεται στην αναγκαιότητα και στην δική σας επιθυμία ολοκλήρωσης της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναλλαγής, θεωρούμε δε ότι έχουμε νόμιμο συμφέρον να ανταποκριθούμε στα αιτήματα ή τα ερωτήματα που εγείρονται προς ημάς μέσω των υφιστάμενων διαύλων επικοινωνίας. Κατανοούμε ότι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι επίσης επωφελής για εσάς, τα ίδια τα υποκείμενα, στο μέτρο που μας επιτρέπει να σας βοηθήσουμε επαρκώς και να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας απευθύνονται.

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στην ‘Φόρμα Ραντεβού’

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας αποστέλλετε μέσω της συμπλήρωσης της φόρμας ραντεβού βασίζεται, επίσης, στην αναγκαιότητα και στην δική σας επιθυμία και αίτημα για τον ορισμό ημέρας ραντεβού σε κάποιο συνεργείο του δικτύου για την πραγματοποίηση εργασιών στο όχημα σας. θεωρούμε ότι έχουμε νόμιμο συμφέρον να ανταποκριθούμε στα σχετικά αιτήματα σας ενώ η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι επίσης επωφελής για εσάς, τα ίδια τα υποκείμενα, στο μέτρο που μας επιτρέπει να σας βοηθήσουμε να οριστεί κάποιο ραντεβού κατά τις ημέρες και ώρες που επιθυμείτε και στο πλέον κοντινό για εσάς συνεργείο. Η επεξεργασία βασίζεται, επίσης, στο άρθρο 6 παρ. 1 περ. β΄ του Κανονισμού καθόσον είναι απαραίτητη για την σύναψη σύμβασης μεταξύ υμών και των συνεργείων του δικτύου της Autofit για την πραγματοποίηση εργασιών επισκευής και συντήρησης επί των οχημάτων σας.

5. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

Για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιούμε δίκτυα δεδομένων προστατευμένα, μεταξύ άλλων, και από βιομηχανικά συστήματα προστασίας δικτύων (firewall) και κωδικών χρήστη. Όσον αφορά τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, έχουν ληφθεί μέτρα λογικά σχεδιασμένα για την προστασία των πληροφοριών από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, διαστρέβλωση ή καταστροφή. Παρόλο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον αποκλεισμό απώλειας, εσφαλμένης χρήσης ή διαστρέβλωσης των δεδομένων, προσπαθούμε να αποφύγουμε ατυχείς περιστάσεις.

6. ΠΟΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε το αίτημά ή την αίτησή σας, εντός πάντοτε του χρονικού ορίου που τυχόν προβλέπεται ανά περίπτωση, από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

7. ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ;

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών περιορίζεται στους εργαζομένους της εταιρείας μας και μόνο. Αναλόγως της φύσεως και του περιεχομένου των αιτημάτων που υποβάλλετε, τα στοιχεία σας δύναται να μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, καθώς και στο εκάστοτε συνεργείο του δικτύου της Autofit με το οποίο ζητήσατε κάποιο ραντεβού για την επισκευή του οχήματος σας.

Με την επιφύλαξη των όρων της παρούσας πολιτικής προστασίας δεδομένων, δεν θα γνωστοποιήσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, πέραν των ανωτέρω, πολλώ δε μάλλον σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς χωρίς την άδειά σας, παρά μόνο εφόσον έχουμε νόμιμο δικαίωμα ή υποχρέωση να το πράξουμε (για παράδειγμα, εάν απαιτηθεί στο πλαίσιο νομικής διαδικασίας ή για την πρόληψη απάτης ή άλλου εγκλήματος) ή εάν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία ή/και την προάσπιση των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας ή της προσωπικής ασφάλειάς μας, καθώς και των χρηστών/πελατών μας ή άλλων προσώπων.

8. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Δεσμευόμαστε να τηρούμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και να διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματα που σας παρέχει η κείμενη νομοθεσία, εύκολα και χωρίς κόστος, γράφοντας μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μία μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@autofit.gr), αναφέροντας απλώς σε εμάς τον λόγο του αιτήματός σας και το δικαίωμα που θέλετε να ασκήσετε.

Συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το σκοπό ή τη νομική βάση επί τη βάσει της οποίας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα: 

  • Να μας ζητήσετε πρόσβαση στα δεδομένα που έχουμε σχετικά με εσάς.
  • Να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα δεδομένα που έχουμε
  • Να ζητήσετε από μας να διαγράψουμε τα δεδομένα σας
  • Να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να μας ζητήσετε να αναστείλουμε προσωρινά την επεξεργασία των δεδομένων ή να τα διατηρήσουμε πέρα από τον απαιτούμενο χρόνο όταν τα χρειάζεστε.
  • Αν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας για οποιοδήποτε σκοπό, έχετε επίσης το δικαίωμα να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή.
  • Όταν νομιμοποιούμαστε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας βάσει της συγκατάθεσής σας ή για την εκτέλεση της σύμβασης, θα έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε τη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά δεδομένα που μας δώσατε σε δομημένη μορφή, που χρησιμοποιείται ευρέως και είναι αναγνώσιμη από μια μηχανή, προκειμένου να τα μεταδώσετε απευθείας σε άλλο νομικό πρόσωπο χωρίς προσκόμματα από πλευράς μας.
  • Επιπρόσθετα, όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στο νόμιμο συμφέρον μας, θα έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα γίνεται κατά παράβαση της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dpa.gr.

Κατόπιν των τυχόν παραπάνω ενεργειών σας, η εταιρεία μας θα σας παράσχει πληροφορίες για την ενέργεια που πραγματοποιείται εντός  μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η εταιρεία μας θα προβεί στην σχετική ενημέρωση για την εν λόγω παράταση και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Εάν υποβάλλεται το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η ενημέρωση παρέχεται, ομοίως, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός εάν μας υποδειχθεί κάποιος άλλος τρόπος.

Εάν τυχόν δεν προβούμε σε ενέργειες επί του αιτήματος σας, θα σας ενημερώσουμε,  εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, για τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό και για τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή και άσκησης δικαστικής προσφυγής.

Σε περίπτωση που θεωρούμε απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε αντίγραφο ενός εγγράφου που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας.

9. ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Στην παρούσα ιστοσελίδα δεν ζητούνται ούτε συλλέγονταιι προσωπικές πληροφορίες από ή για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

10. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ με βάση την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική της για την προστασία δεδομένων και στο πλαίσιο του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να αναθεωρεί ή τροποποιεί την παρούσα ενημέρωση, η οποία επικαιροποιημένη θα βρίσκεται πάντοτε διαθέσιμη στην παρούσα ιστοσελίδα (https://autofit.gr/).

11. ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή σας με την χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή, όποτε επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies μπορεί να βελτιώσουν την διαδικτυακή σας εμπειρία αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας, καθώς εσείς επισκέπτεσθε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Στην πολιτική cookies αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες για τη χρήση των cookies καθώς για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαγράψετε ή να εμποδίσετε την αποθήκευση συγκεκριμένων cookies στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.

Newsletter